Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 30 juni 2000 Neckermann hoopt op toegang Britse reiswereld

AMSTERDAM - De tweede reisorganisatie in Duitsland C&N Touristic (Neckermann) is in gesprek met de Engelse concurrent First choice om deze over te nemen, aldus hardnekkige geruchten. Een woordvoerster van C&N wilde woensdag niet op 'speculaties' ingaan, maar herhaalde wel dat de Duitse reisorganisatie Europese expansie zoekt zoals al in maart is medegedeeld.

De geruchten hangen samen met de schaalvergroting in de Europese reisindustrie die steeds verder om zich heen grijpt De Duitsers hebben daarbij de leiding genomen met aanvankelijk C&N voorop. Dit bedrijf dat gezamenlijk eigendom is Lufthansa en warenhuisketen KarstadtQuelle, opende in april het biedingsgevecht op het Britse Thomson.

Deze grootste reizenverkoper in het Verenigd Koninkrijk maalt een moeilijke periode door en was daardoor prooi geworden voor een overname. Thomson was echter absoluut niet gecharmeerd van de plotselinge avances van C&N en Wees het bod van de Duitsers als veel te laag van de hand. Ook een verhoogd bod vond in de ogen van Thomson geen genade. Preussag, in Nederland bekend met Holland International en Arke, passeerde zijn Duitse rivaal te elfder ure en ging met Thomson aan de haal. Preussag, inmiddels met afstand de grootste reisorganisatie van Europa, lijfde medio mei Thomson in voor £ 1,8 mrd.

Sindsdien is C&N druk bezig zich te oriŽnteren op andere mogelijkheden. Het bedrijf voortgekomen uit de samenvoeging van chartermaatschappij Condor en reisorganisatie Neckermann zou al redelijk uitgebreid gesproken hebben met First Choice en tevens met diens Britse rivaal Airtours. Pikant detail is dat eerder Airtours First Choice wilde overnemen, maar niet mocht van de Europese commissie. De beide bedrijven vervoeren Britse vakantiegangers naar zonbestemmingen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl