Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 juni 2000 Kamer breidt SER-advies corporate governance uit

DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft dinsdag hesloten een aanvullende adviesaanvraag aan de Sociaal-Economische Raad (SER) te sturen over de samenstelling Van de raad van commissarissen van bedrijven. Het parlement vindt de eerdere adviesaanvraag van het kabinet over corporate governance te eenzijdig en vraagt daarom de sociale partners en kroonleden in de SER te adviseren over een breder terrein. Het kabinet heeft de SER specifiek gevraagd zich uit te spreken over de vraag hoe aandeelhouders meer zeggenschap kannen krijgen over disfunctionerende leden van de raad van commissarissen.

De toepassingscriteria voor het structuurregime zijn het tweede punt waarop het kabinet de SER advies vraagt. PvdA-fractievoorzitter Melkert heeft die adviesaanvraag eerder 'een gemiste kans' genoemd omdat zijn partij vindt dat de SER zich ook zou moeten uitspreken over de vraag of aandeelhouders en werknemers grotere invloed moeten krijgen op de samenstelling van de raad van commissarissen. In de Tweede kamer heeft, na veel getouwtrek, in meerderheid besloten de SER in een aanvullend adviesaanvraag te vragen zich ook uit te spreken over de share- versus stakeholdersbenadering van het ondernemingsbestuur.

De Kamer vraagt de SER ook het wetsvoorstel beschermingsconstructies en de dertiende Europese richtlijn over vijandige overnames te betrekken bijzijn advies.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl