Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 juni 2000 Milieuvriendelijk beleggen volgens banken nog onzeker

AMSTERDAM - De banken vinden dat de deze week aangekondigde verruiming van het belastingvoordeel voor milieuvriendelijke beleggingen niet ver genoeg gaat. Staatssecretaris Bos van FinanciŽn heeft de aanpassing van de regeling voor groene beleggingen zoals die vanaf 1 januari in het nieuwe belastingstelsel gaat gelden, begin deze week naar de Tweede Kamer gestuurd. ABN Amro, ASN Bank, Postbank, Rabo en Triodos Bank reageren 'met gemengde gevoelens' op de bijstellingen.

Particulieren zullen inmiddels voldoende uit de voeten kannen met een extra aftrekpost in de inkomstenbelasting van 2,5% van de belegde som. Die aftrek komt bovenop een vrijstelling van de eerste f 100.004 (voor paren het dubbele) aan belegd vermogen voor de nieuwe vermogensrendementsbelasting (1,2%). Ook de toezegging dat bestaande beleggingen (inclusiefcontracten die nog dit jaar worden afgesloten) van meer dan f 100.004 de komende tien jaar worden ontzien, vinden de banken positief.

Toch blijven er nog 'onzekerheden', vinden de banken. Het budget voor groene beleggingen is te beperkt, vrezen zij. Met het eerder genoemd bedrag van f 75 mln kan volgens de banken alleen aan de lopende verplichtingen worden voldaan. 'Een groeiperspectief ontbreekt nog', aldus de banken die zich als 'Groenfondsen' presenteren.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl