Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 juni 2000 Gemeentebestuur akkoord met streng milieutraject

ANNA PAULOWNA - Bestuur en politiek van Anna Paulowna zijn dezer dagen tijdens de raadvergadering akkoord gegaan met het toekomstige milieutraject van de gemeente. De relatie tussen enerzijds de afdeling milieu en het bestuur van de gemeente en anderzijds de inspectie milieuhygiŽne en de minister van Vrom heeft in het recente verleden ernstige deuken opgelopen.

Aanvankelijk kwam dat door desinteresse bij het gemeentebestuur. En daarna, toen ook het bestuur wel inzag dat er werk gemaakt diende te worden van het milieu, bleek de personele capaciteit op de afdeling ver onder de maat. Dat bracht Anna Paulowna niet alleen voor de rechtbank te Alkmaar, maar zorgde er ook voor dat de gemeente in conflict raakte met de inspectie van de milieuhygiŽne in Noord-Holland en de Minister van Vrom. Even dreigde deze de gemeente zelfs een zware financiŽle straf op te leggen, maar uiteindelijk liep dat met een sisser af.

Na moeizame besprekingen er nu nieuwe afspraken tussen gemeente en milieu-inspectie/minister gemaakt, waardoor de minister het sanctietraject heeft gestopt. Daarvoor in ruil heeft de gemeente moeten beloven dat op de eerste plaats alle wettelijke taken de hoogste prioriteit krijgen. Uitgangspunt daarbij is het knelpuntenonderzoek. Doel is onder meer dat alle VOGM-taken per 1 januari 2005 zijn uitgevoerd. De taakverdeling van de medewerkers op de afdeling wordt vastgelegd.

Volgend jaar wordt de afdeling milieu van de gemeente doorgelicht door de milieu-inspectie. Hierna zal de afdeling onder intensief toezicht komen van de provinciale inspectie. In ieder geval tot aan het einde van het Verbetertraject eind 2004.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl