Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 22 juli 2009 Geld voor nieuwe jongereninitiatieven in Noord-Holland

Noord-Hollandse jongeren met een goed idee voor een project kunnen binnenkort van de provincie Noord-Holland een financiële bijdrage ontvangen.

Met deze regeling wil de provincie jongeren stimuleren om eigen ideeën voor projecten verder te ontwikkelen en ze zo meer te betrekken bij de samenleving. De provincie trekt in 2009 € 30.000 uit voor de regeling.

Jongeren die een goed idee hebben en dit willen opzetten en uitvoeren kunnen binnenkort beroep doen op geld dat de provincie hiervoor beschikbaar stelt. De bijdrage loopt echter niet via de gebruikelijke subsidie-aanvraagprocedure, maar via een wedstrijd. Iedereen tot en met 24 jaar kan vanaf 7 september 2009 zijn of haar idee voor een project op film zetten en op de website "gaanwedoen.tv" laten plaatsen. Op een later moment kunnen alle jongeren uit Noord-Holland zelf stemmen op de toegestuurde filmpjes. De ideeën die aan het einde van de stemperiode als hoogste zijn geëindigd, krijgen een geldbedrag van maximaal € 3.000, -. Het filmpje dat jongeren toesturen moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het idee gaan over het onderwerp 'participatie in de maatschappij' en moet het idee binnen de provincie Noord-Holland uitgevoerd worden.

De site biedt de mogelijkheid om de toegestuurde filmpjes te tonen en er op te stemmen maar geeft ook de mogelijkheid voor jongeren om hulp aan te vragen bij de verdere uitwerking van hun idee. Op de site komt ook een overzicht van andere, al bestaande, (lokale) ondersteuningsmogelijkheden van jeugdinitiatieven binnen de provincie.

De provincie Noord-Holland wil de resultaten van de wedstrijd beschikbaar stellen aan gemeenten en daarmee gemeenten stimuleren om actief jeugdinitiatieven te ondersteunen, voor zover dat al niet plaatsvindt.

De website waar de filmpjes op geplaatst worden is ontwikkeld door studenten van het leerwerkbedrijf GNR8 van de hogeschool InHolland. Deze geven ook vorm en inhoud aan de promotiecampagne rond de wedstrijd. Jongeren die geïnteresseerd zijn kunnen vanaf 7 september tot en met 24 oktober meedoen aan de wedstrijd. Vanaf 31 oktober tot en met 15 november kan er op de ideeën gestemd worden. Meer informatie over de wedstrijdregeling is binnenkort te vinden op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl