Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 22 juli 2009 Strandpaviljoens kunnen het hele jaar door op hun plek blijven staan

Strandpaviljoens kunnen het hele jaar door op hun plek blijven staan. Onder welke voorwaarden dat kan, is recent door het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vastgesteld. Belangrijk is in ieder geval dat de paviljoens ver genoeg van het duin af staan om natuurlijke duinaangroei vrij spel te geven.

Tot nu toe mochten paviljoens na het zomerseizoen niet op het strand blijven staan omdat een gebouw voor het duin de aangroei van het duin tegenhoudt. Door wijziging in provinciaal beleid en vanwege maatschappelijke veranderingen heeft ook het hoogheemraadschap besloten dat strandpaviljoens het hele jaar door, onder specifieke voorwaarden, open kunnen blijven.

Robuust

Het hoogheemraadschap is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de duinen. Voor de stevigheid van de duinen wordt het zogenaamd "dynamisch kustbeheer" toegepast. Dat wil zeggen dat de duinen de ruimte moeten krijgen om voortdurend aan te groeien en duurzame en robuuste waterkeringen te blijven. Om die reden moeten strandpaviljoens op een bepaalde afstand van het duin staan en niet te dicht bij elkaar. Elke vijf jaar bepaalt het hoogheemraadschap de plaats waar een paviljoen de komende vijf jaar kan staan.

Overleg

Gedurende het afgelopen jaar heeft het hoogheemraadschap intensief contact onderhouden met de strandpaviljoenhouders over de ontwikkeling van het beleid. Op speciale bijeenkomsten is aan de paviljoenhouders uitleg gegeven over het kustbeheer en hoe dat samen kan gaan met de strandrecreatie.

Het hoogheemraadschap heeft ook de voorwaarden toegelicht waaronder een paviljoen het hele jaar door kan blijven staan toegelicht.

Strandpaviljoenhouders konden gedurende enkele maanden daarna hun zienswijze indienen bij het hoogheemraadschap. De zienswijzen gaan veelal over de individuele plaatsbepalingen van de paviljoens. Het hoogheemraadschap gaat hierover met de paviljoenhouders in gesprek om te kijken of binnen de gestelde randvoorwaarden invulling kan worden gegeven aan hun † wensen.

Vanaf oktober

Paviljoenhouders die na het zomerseizoen willen blijven staan moeten vanaf dit jaar (oktober 2009) aan de voorwaarden voldoen.

De "Beleidsregels Strandpaviljoens 2009" zijn te vinden op www.hhnk.nl (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl