Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 22 juli 2009 Nieuw nachtverblijfregister toeristenbelasting Texel verkrijgbaar

Op grond van de verordening toeristenbelasting is de logiesverstrekker verplicht een nachtverblijfregister bij te houden. Bij de gemeente Texel is nu het nieuwe nachtverblijfregister verkrijgbaar.

Met ingang van 2009 geldt het tarief van €1.50 per persoon per overnachting met een maximumheffing van vijf aaneengesloten overnachtingen. De gemeenteraad heeft bepaald dat naast het aantal overnachtingen voor de toeristenbelasting ook het totaal aantal overnachtingen dient te worden geregistreerd. In het nieuwe nachtverblijfregister is hierin voorzien.

U bent overigens niet verplicht een nachtverblijfregister van de gemeente te gebruiken, u mag ook een eigen registratie voeren. Wel is het belangrijk dat de volgende gegevens worden geregistreerd:

U kunt het gemeentelijke nachtverblijfregister afhalen bij de Publieksbalie van het gemeentehuis van Texel. De Publieksbalie is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 12.30 uur en op vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur.

U kunt het nachtverblijfregister ook telefonisch aanvragen via het team Belastingen en Vastgoed, onder telefoonnummer (0222) 36 21 29. Het team Belastingen en Vastgoed is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 12.30 uur.  (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl