Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 juli 2009 Aanleg nieuwe Luchthavenweg van start (Den Helder)

De eerste contouren van het nieuwe gedeelte van de Luchthavenweg zijn zichtbaar. Vorige week zijn we gestart met het aanleggen van de zandbaan voor het nieuwe gedeelte.

Halverwege de bestaande Luchthavenweg (tussen vliegveld de Kooy/Den Helder Airport en industrieterrein Kooypunt) wordt een nieuw weggedeelte aangelegd naar de Parallelweg langs de N250. We doen dit om twee redenen: het gedeelte van Luchthavenweg dichtbij het vliegveld is straks geen openbare weg meer. Daarnaast ontlasten we het kruispunt van de Parallelweg met de aansluitingsweg naar de Kooybrug/Rijksweg N99 en verbeteren hierdoor de de verkeersveiligheid op dat kruispunt.

Duurzaamheid

Bij de aanleg van de nieuwe weg besteden we extra aandacht aan duurzaamheid. De weg wordt gefundeerd op milieubeton van VOF ’t Oost. Dit materiaal wordt gemaakt van een mengsel van cement en grond. Hiermee besparen we op het gebruik van reguliere grondstoffen en asfalt. Een bijzondere duurzame manier om een rijweg te funderen.

Planning

De werkzaamheden worden in 3 fasen uitgevoerd. Begin juli zijn we gestart met het ophogen van het wegtrace (fase 1, zie kaartje). Als dit gereed is, kan de kruising met de huidige Luchthavenweg aangelegd worden (fase 2). Dit zal omstreeks oktober zijn. Begin november maken leggen we de kruising met de Parallelweg aan (fase 3). (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl