Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 22 juli 2009 Brandweer Den Helder houdt open huis op zaterdag 29 augustus 2009

Demonstraties en informatie te kust en te keur

Hoe vind je je weg in een ruimte vol rook? Wat komt er bij kijken als een bekneld verkeersslachtoffer moet worden bevrijd? En hebt u het thuis voor elkaar om brand - of erger - te voorkomen? U komt het allemaal te weten, tijdens de open dag van de Helderse brandweer, op zaterdag 29 augustus 2009. Die zaterdag staan u weer heel wat spectaculaire demonstraties te wachten, in en rond de kazerne aan de Bastiondreef 4. U bent daar van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom.

Kijk en ervaar

Gedurende de hele dag laat de brandweer zien wat zij in huis heeft aan materiaal, voertuigen en hulpverleningsmiddelen. Kruip zelf eens achter het stuur van zo’n wagen! U kunt daarnaast ervaren hoe het is om in een ruimte vol rook een slachtoffer te vinden: lastiger dan u denkt! Geen hoogtevrees? Dan kunt u 32 meter de lucht in voor een fantastisch uitzicht over Den Helder.

De brandweerlieden demonstreren hoe zij een bekneld iemand uit een auto bevrijden. Verschillende demonstraties zijn er ook van VSK, het Helderse bureau voor bedrijfshulpverlening.

Uiteraard staan de deuren in de kazerne wijd open om ook binnen een kijkje bij de brandweer te nemen. En ook aan de inwendige mens is gedacht: u wordt ontvangen met koffie, frisdrank en koek.

Bouwplatenwestrijd

Kinderen kunnen meedoen aan een spuitspel en zich uitleven op een springkussen. Wil je zelf een brandweerauto bouwen? Doe dan mee aan de bouwplaatwedstrijd. Daarmee zijn leuke prijsjes te winnen. Je kunt thuis alvast beginnen, want je kunt de bouwplaten vanaf 1 augustus ophalen. Dat kan bij de brandweerkazerne, het stadhuis, de bibliotheek en de VVV-kantoren. Inleveren bij de brandweerkazerne voor 28 augustus 12.00 uur. De prijsuitreiking is op de open dag (29 augustus) om 15.45 uur.

Te kust en te keur

Verder zijn tijdens de open dag diverse organisaties van de partij die een relatie met de brandweer hebben. Zo is Holland Safety present met brandveiligheidmateriaal zoals blusmiddelen, rookmelders en blusdekens. De Marinebrandweer komt met een duikwagen en een crashtender. Naast de politie en de ambulancedienst tonen ook firma Haulo en de Reddingbrigade hun (reddings)middelen. Het in de kazerne gezeten Veiligheidshuis ontbreekt uiteraard niet en zal haar werkzaamheden aan u uiteenzetten.

Parkeren

Komt u zaterdag 29 augustus met de auto naar de kazerne, let er dan op dat u niet parkeert aan de Bastiondreef, bij de politie of de brandweer voor de deur. Op de parkeerplaatsen bij de bedrijven aan de Drs. F. Bijlweg, aan de achterkant van de brandweerkazerne, is plek genoeg. De betreffende bedrijven vinden het goed dat u uw auto hier stalt. De brandweer heeft daarom speciaal haar ‘achterdeur’ - tussen de gebouwen van ’t Zwet en Noordstad - opengesteld. Dan hoeft u niet om te lopen.

Programma 29 augustus:

Gedurende de hele dage demonstraties van VSK - spuitspelletjes - in de rook lopen - uitleg over verbindingen bij calamiteiten - op(en)stelling van divers materiaal (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl