Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 22 juli 2009 Kunstroute Zijpe: Gestrand schip van Merel Holleboom

Aan de Grote Sloot nr. 479, vlakbij de spoorwegovergang, staat een gestrand schip. Alleen het karkas is er nog maar van overgebleven, alsof het om een wrak gaat dat bij de drooglegging van de polder tevoorschijn is gekomen.

Het is natuurlijk een beeld dat deel uitmaakt van de Kunstroute Zijpe, maar het had wel echt zo kunnen zijn. Die gedachte maakt dat dit beeld van Merel Holleboom heel goed op zijn plek staat.

Zelf zegt de kunstenares over haar werk:

"Ik maak poëtische machines, misschien wel een soort speelgoed voor de grote mens. Het werk nodigt je uit mee deel te nemen aan een beweging of de beleving ervan. Mijn beeldtaal is ontstaan door de fascinatie voor mechanieken, constructies. Als kind keek ik graag mee, als mijn vader lag te sleutelen aan de wagen, in de hoop het ding te kunnen doorgronden." (citaat van haar website www.merelholleboom.nl)

Het is dan ook interessant te lezen dat Merel één jaar werktuigbouwkunde en bijna drie jaar autotechniek heeft gestudeerd, alvorens ze naar de Kunstacademie in Arnhem ging.

Dat is te zien aan haar werk, en dan vooral aan het beeld "Vliegmisschien", dat ze samen met Suus Baltusen gemaakt heeft, dat in de kerk van Oudesluis op het podium staat.

Een erg leuk beeld, waar je met twee personen in plaats kunt nemen en via een mechanisme de vleugels op en neer kunt laten gaan.

Verdere activiteiten binnen de Kunstroute, op zondag 26 juli:

(Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna