Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 juni 2000 Inlichtingendiensten EU gaan meer samenwerken

BRUSSEL - De inlichtingendiensten van de landen van de Europese Unie gaan op termijn nauwer samenwerken. Het is in eerste instantie de bedoeling dat zij het internet gaan screenen op racistische, neonazistische en terroristische uitingen. Verdachte informatie die een dienst aantreft, behoort automatisch gedeeld te worden met de diensten van de andere lidstaten.

Huidig EU-voorzitter Portugal heeft in februari plannen daarvoor voorgelegd ‘Tot nu toe is er alleen sprake van ad-hocsamenwerking. Dat vraagt om een steviger onderbouwing die controle mogelijk maakt', bevestigde vrijdag een Nederlandse diplomaat. Van gezamenlijke spionage- of opsporingsactiviteit is geen sprake. Portugal wil een lijst trefwoorden zoals ‘bom’ of 'Hitler' opstellen aan de hand waarvan de Inlichtingendiensten internet afzoeken. Zodra zij een gevaarlijke site ontdekken, moeten zij die doorgeven aan de collega-diensten. De gegevens moeten geregeld worden geëvalueerd.

De grote lidstaten Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland hebben overigens weinig trek in de samenwerking. 'Zij hebben veel mensen en middelen, maar willen hun eigen informatie liever voor zich houden', aldus de diplomaat.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl