Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 16 juni 2000 Laatste kans op fiscaal akkoord Europese Unie

AMSTERDAM - De Europese ministers van financiŽn doen zondag in het Portugese Porto een ultieme poging tot een akkoord over een belasting op buitenlandse spaartegoeden in de Europese Unie. Als de poging mislukt zal een oplossing zeker een halfjaar op zich laten wachten.

Frankrijk, dat Portugal per 1 juli opvolgt als fungerend voorzitter van de Europese Unie, heeft al aangegeven de kwestie niet op de agenda te zullen plaatsen. Voorafgaand aan de top van Europese regeringsleiders en staatshoofden maandag in Feira komt de zogeheten ecofin bijeen in Porto. In de afgelopen maanden zijn al verscheidene pogingen gedaan de belastingkwestie open te breken. Al twee jaar wordt gepoogd een oplossing voor deze zaak te vinden. In Brussel wordt erbij de EU van uitgegaan dat de kans op een oplossing zeer gering is.

'Alles wat ik erover kan zeggen is dat we uiteraard onze uiterste best zullen doen. We beseffen dat het moeilijk zal zijn', aldus de Portugese premier Antonio Guterres. Hij zegt niet optimistisch te zijn dat na een mislukking van het overleg in de ecofin, op de top van regeringsleiders wel een akkoord kan worden bereikt.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl