Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 juni 2000 Overdracht Calluna-bad jaagt Texel fors op kosten

TEXEL - De overdracht van zwemparadijs Calluna aan de Hoge Raedt Groep valt voor de gemeente veel duurder uit dan verwacht. Staatsbosbeheer, eigenaar van de omliggende gronden, wil voor deze grond een veel hogere prijs hebben dan aanvankelijk werd afgesproken. Hierdoor moet Texel 455.000 gulden bijbetalen.

"Daar komen we niet onderuit", aldus wethouder P. Bakker van financiŽn. De onderhandelingen over de overdracht van Calluna en de gronden er omheen zijn volgens Bakker zeer moeizaam verlopen. Toen enige jaren terug bleek dat het zwemparadijs alleen door miljoeneninvesteringen overeind zou zijn te houden sloot de gemeente een akkoord met de Hoge Raedt Groep, eigenaar van onder meer recreatieconcern Euroase. Het bedrijf nam Calluna voor weinig geld over en verloste de gemeente daardoor van een probleem. In ruil daarvoor mag de Hoge Raedtgroep bij het zwemparadijs een groot hotelcomplex neerzetten. De firma wil hotel Koger Hoop, dat enige jaren geleden afbrandde, verplaatsen naar het zwembadterrein. De geblakerde resten van het hotel zijn al lange tijd opgeruimd, de bouw van het nieuwe complex is tot nu toe niet van de grond gekomen.

De gemeente kon de grond nog niet aan de Hoge Raedt Groep overdragen omdat Staatsbosbeheer, die de grond eerst aan Texel moet verkopen, dwars lag. "Aanvankelijk hadden we een grondprijs afgesproken waarbij rekening was gehouden met de forse investeringen die Texel heeft gedaan om Calluna van een faillissement te redden. Dat drukte voor ons de prijs", aldus wethouder Bakker. Op 'hoog niveau' werd later volgens hem deze afspraak van tafel geveegd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl