Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 16 juni 2000 Dollar lager na tekenen van afnemende groei VS

AMSTERDAM - Nieuwe tekens van een afzwakkende economische groei in de Verenigde Staten zorgden er gisteren voor dat de euro weer iets terrein won ten opzichte van de dollar. Omstreeks halfvier Nederlandse tijd noteerde de Europese munt $ 0,9562, vergeleken met $ 0,9547 tijdens de late handel in New York donderdag. Eerder bereikte de Europese munt een top van $ 0,9580. Voornaamste reden voor de dollarzwakte was een daling in het aantal nieuw te bouwen huizen in de Verenigde Staten. Deze zogenaamde ‘housing starts' daalden met 3,90% in mei naar een laagste niveau sinds juni1999. De daling was groter dan verwacht en werd door de markt gezien als een verder teken dat de Amerikaanse economie begint af te koelen.

Daardoor wordt het minder waarschijnlijk dat de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, eind deze maand de korte rente opnieuw verhoogd. De Fed heeft over het afgelopen jaar de rente al zes keer verhoogd om het inflatierisico in toom te houden.

'Als je een afkoelende Amerikaanse economie hebt, dan krijg je ook een lagere dollar', aldus een econoom bij zakenbank Merrill Lynch tegen persbureau Bloom- berg. (FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl