Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 juni 2000 Geknoei met verschepen van houtafval

ALKMAAR - Het interregionaal milieuteam (IRMT) is druk bezig bewijzen te verzamelen tegen een in deze provincie opererende afvalinzamelaar. Bij het bedrijf zou zijn geknoeid met de verscheping van houtafval naar ScandinaviŽ. De politie Noord-Holland Noord levert niet alleen, net als collega-korpsen Zaanstreek-Waterland en Kennemerland, rechercheurs aan het IRMT. Ook werkt Noord-Holland Noord mee aan het omvangrijke onderzoek.

Dat staat in het jaarverslag 1999 van de regiopolitie, waarin veel aandacht is voor de missie van de dienders: het streven naar een leefbaar oord. Tot de speerpunten behoort bestrijding van milieuovertredingen en -misdrijven. De inspanning op milieu gebied was vorig jaar dan ook groter dan in 1998. Daar was de geboorte van het IRMT. Dat ging prima van start door een bedrijf op te rollen dat koel- en vrieskasten die het uitermate schadelijke CFK bevatten, tegen de voorschriften in exporteerde naar Derdewereldlanden.

Het aantal meldingen van milieuzaken is blijkens het jaarverslag de afgelopen jaren voortdurend gestegen en bedroeg in 1999 twee keer zoveel als in 1996 (bijna 1340 tegen ruim 680). Bij de negentien milieuvluchten die vorig jaar werden gehouden, zijn veertien milieudelicten opgespoord.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl