Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 16 juni 2000 Kroon gaat echt niet failliet

DEN HELDER/WIERINGERWERF - Waterschap Hollands Kroon gaat echt niet failliet. Dijkgraaf S.Steltenpool nam gisterochtend de indruk weg dat zijn organisatie bijna op zwart zaad zit. Maar dat de bomen niet tot in de hemel groeien staat vast. Vandaar dat het algemeen bestuur nog dit jaar zal moeten aangeven aan welke plannen voorrang wordt gegeven en welke in de ijskast belanden. De financiŽle speelruimte is afgebakend met een maximale belastingverhoging voor de burgers van netto vijf procent per jaar.

De hoofdingelanden konden aan de hand van de voorjaarsnota de koers voor de komende vier jaar uitstippelen. Uit het stuk blijkt dat Hollands Kroon met miljoenentekorten wordt opgezadeld als alle ambities worden waargemaakt. Zelfs een jaarlijkse belastingverhoging van vijf procent maakt dat sombere beeld niet vrolijker.

Het algemeen bestuur toonde zich redelijk eensgezind in mogelijke oplossingen van de dreigende misŤre. Dat er prioriteiten gesteld moeten worden is voor iedereen een uitgemaakte zaak. En ook een greep uit de reserves, waarin een slordige achttien miljoen zit, is een bruikbaar alternatief.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl