Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 19 Januari 2009 Sportservice Schagen houdt een thema-avond over werving op 26 januari 2009

Vrijwilligers in de vereniging

Vrijwilligers werven voor de vereniging: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Sportservice Schagen houdt in samenwerking met Sportservice Noord-Holland maandag 26 januari 2009 een thema-avond over dit onderwerp. Op deze avond kunt u een praktijkgerichte presentatie bijwonen over het werven van vrijwilligers volgens een methode die echt werkt.

Het besturen van een vereniging is tegenwoordig geen sinecure. Er zijn veel belangrijke onderwerpen waarover kennis gewenst is. Over twee daarvan krijgt Sportservice veel vragen: “Hoe kan ik vrijwilligers werven en behouden” en “Hoe zorg ik voor een goed verloop van bestuurszaken”?

Om de sportverenigingen hierover te informeren, houdt Sportservice nu deze thema-avond. Deze begint met een inleiding over de projecten van Sportservice Schagen. Vervolgens wordt uit de doeken gedaan hoe je een vereniging het beste bestuurt. Daarbij komt het er vooral op aan om bestuurszaken klein en overzichtelijk te houden. Efficient vergaderen en communiceren zijn dan bijvoorbeeld heel belangrijk. Een voorbeeld uit de praktijk van een vereniging geeft u meer inzicht in dit onderwerp.

Na de pauze volgt een presentatie over “Vrijwilligers werven en behouden”. We lichten een uiterst succesvolle methode om vrijwilligers te werven toe, met als voorbeeld een vereniging in Zwolle. Deze vereniging, met ongeveer vijfhonderd leden, haalde in een actie meer dan honderd nieuwe vrijwilligers over de streep om iets te gaan doen voor de club. Hoe pak je dat aan en waar moet je aandenken, daar zal het in deze presentatie over gaan.

De avond is in Hotel Igesz op de Markt in Schagen. De zaal is vanaf 19.00 uur open voor een kopje koffie, waarna de avond om 19.30 uur start en tot ongeveer 22.00 uur duurt.

Verenigingen wordt gevraagd zich voorafgaand aan te melden voor deelname. Dit kan door een email te sturen met naam en vereniging naar of de gegevens telefonisch door te geven. Uiterste inschrijfdatum is 20 januari 2009. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katinka Wiltenburg van Sportservice Schagen, 0224-214774 of Elise van de Veen van Sportservice Noord-Holland, 023-5319475. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna