Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 19 Januari 2009 De Finance Academy te Schagen - unieke samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

Noord-Holland heeft er een nieuwe onderwijsinstelling bij. Vanaf maart 2009 kunnen mensen die zich op hoog niveau willen laten scholen op financieel-adminsitratief gebied een opleiding volgen aan de Finance Academy in Schagen. De Finance Academy richt zich op professionals die al werkzaam zijn in de financieel-administratieve sector en hun kennis willen verdiepen, afgestudeerde mbo-cursisten op niveau 4 die een baan hebben gevonden en zich verder willen ontwikkelen en gediplomeerde havisten/vwo'ers die direct aan de slag willen en tegelijkertijd willen studeren.

De Finance Academy biedt hen één dag in de week vakinhoudelijke scholing, aanvullend op een betaalde baan in deze branche. Het unieke aan het concept van de Finance Academy is dat het bedrijfsleven in Noord-Holland en het onderwijs een intensieve samenwerking zijn aangegaan.De vraag naar financieel-administratieve vakmensen in Noord-Holland neemt toe, en daarmee groeit de behoefte aan specifieke opleidingsmogelijkheden op mbo+ en hbo-niveau.

Ondernemer Willem van der Voort, oprichter en directeur van de Van der Voort Groep, signaleerde deze behoefte: "Mensen die werkzaam zijn in de financieel-administratieve sector, zijn wettelijk verplicht hun kennis op peil te houden. Daarnaast blijkt dat jongeren die na hun opleiding kiezen voor de financieel-administratieve sector, vaak niet die kennis in huis hebben die in de praktijk nodig is. Op dat gebied zijn onderwijs en bedrijfsleven uit elkaar gegroeid."

Verschillende gesprekken met de Schagense wethouder van onderwijs, Hans Heddes en Aad de Wit, voorzitter van het college van bestuur van het ROC Kop van Noord-Holland en een toetsingsronde bij verschillende bedrijven, resulteerde uiteindelijk in de oprichting van de Finance Academy: regionaal kwalitatief hoogwaardig onderwijs op financieel-administratief gebied. De kracht van het concept ligt in het feit dat het onderwijs en het bedrijfsleven elkaar hebben opgezocht en intensief samenwerken. Op dit moment hebben de volgende bedrijven zich aan de Finance Academy verbonden: Commandeur verzekeringen, De Hooge Waerder, Jongejan & Partners, NBC Eelman & Partners, Omnyacc Huyg & Partners, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, PricewaterhouseCoopers, Rabobank Noord-Holland Noord, ROC Kop van Noord-Holland, Turien & Co. en de Van der Voort Groep. Er worden gesprekken gevoerd met andere geïnteresseerde bedrijven.

Aad de Wit, bestuursvoorzitter van het ROC Kop van Noord-Holland: "Het onderwijs en het bedrijfsleven zijn de dialoog met elkaar aangegaan en hebben mogelijkheden gezien om belangen te verbinden. Niet voor de korte termijn, maar duurzaam, vanuit de overtuiging dat een ieder met deze samenwerking is gediend en dat de regio baat heeft bij een goede afstemming. De cursist kan hierdoor gebruik maken van de mogelijkheid om dichtbij huis een hoogwaardige en praktijkgerichte opleiding te volgen, het bedrijfsleven kan talentvolle en ambitieuze jongeren aan zich binden en het ROC kan de kwaliteit van zijn opleidingen versterken door de inbreng van praktijkervaringen van cursisten en door gastdocentschappen uit het bedrijfsleven."Elke topopleiding die op de Finance Academy wordt aangeboden duurt twee jaar, wordt gegeven op mbo+ of hbo-niveau en leidt op voor landelijk erkende en hooggewaardeerde diploma's.

De eerste twee topopleidingen aan de Finance Academy gaan in maart 2009 van start. De één is financieel-administratief van aard en leidt op voor de Vakopleiding Bedrijfsadministratie & Accountancy (VBA). De andere opleiding leidt op voor het diploma Allround Medewerker Bank- en Verzekeringswezen. De examens worden extern afgenomen. De deelnemer studeert één dag in de week aan de academie en werkt de andere vier dagen in een voor de opleiding relevante functie.

De opleidingen zijn bedoeld voor mensen die al werkzaam zijn in de financieel-administratieve sector en hun kennis willen verdiepen, mbo-cursisten die een baan hebben gevonden en zich verder willen ontwikkelen en gediplomeerde havisten/vwo'ers die direct aan de slag willen maar wel een opleiding willen volgen.

Voor meer informatie over de Finance Academy kunt u contact opnemen met:de heer A.J.M. de Wit, voorzitter van het college van bestuur ROC Kop van Noord-Holland, kantoor: (0223) 611 200, mobiel: (06) 22 740 303 of de heer W. van der Voort, oprichter en directeur van de Van der Voort Groep, kantoor: (0224) 217 400, mobiel: (06) 54 398 524. (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl