Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 17 april 2009 Min. Fin, werkgevers en gemeenten slaan handen ineen bij aanpak regeldruk

Staatssecretaris Heemskerk, Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland, en Eric Helder, voorzitter van de pijler Economie & Werk van de G27, hebben vandaag samen met meer dan dertig wethouders van de grootste gemeenten van Nederland afspraken gemaakt om de regeldruk voor ondernemers verder te verlagen. In Utrecht ondertekenden zij een convenant waardoor alle partijen zich vastleggen om ondernemers juist in deze tijden te ondersteunen met nog minder bureaucratie.

Volgens Heemskerk tonen de ondertekenaars dat ze de vermindering van regeldruk en verbetering van de dienstverlening tijdens de economische crisis hoog op de agenda hebben staan. `Gemeenten stimuleren hun economie als ondernemers kosten kunnen besparen door heldere lokale regelgeving en goede dienstverlening. Met dit convenant investeren gemeenten in de ontwikkeling van hun eigen vestigingsklimaat.

De grote steden zien het convenant als een extra impuls om de dienstverlening aan het bedrijfsleven te verbeteren. De laatste jaren hebben zij al meer ondernomen, zoals een Bedrijvenloket, waar ondernemers met hun vragen terecht kunnen. Ook werken ze met accountmanagers voor bedrijven die als vast aanspreekpunt voor bedrijven fungeren.

Het convenant bevat afspraken over onder andere de volgende onderwerpen:

Het convenant is afgesloten in het kader van de kabinetsdoelstelling om de regeldruk te verminderen en de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. De coördinatie binnen het kabinet is in handen van de staatssecretarissen Heemskerk en De Jager (Financiën).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl