Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie : 17 april 2009 Noord-Hollandse Zaaiweek 18 april van start

Gedeputeerde Jaap Bond lost op zaterdag 18 april het startschot van de Noord-Hollandse Zaaiweek, tijdens een speciale biologische markt bij de Dekamarkt in Beverwijk.

In de supermarkt kunnen bezoekers proeven van onder meer biologische Beemsterkaas, bijzondere 'babygroenten' en hamburgertjes afkomstig van het vlees van de Koningshoeve in Spaarnwoude. Diezelfde zaterdag bereidt kok Caspar Bürgi heerlijke streekhapjes voor een speciale 'Spring Picnic' in De Bijenkorf in Amsterdam.

Een week boordevol activiteiten

De provincie Noord-Holland viert van zaterdag 18 tot en met zondag 26 april de 'Zaaiweek van Heerlijk Noord-Holland'. Het rijke en smakelijke aanbod van biologische en streekproducten van Noord-Hollandse bodem wordt dan op allerlei manieren in het voorjaarszonnetje gezet.

Deelnemers en toeschouwers van de Nike Hilversum City Run worden op zondag 19 april getrakteerd op de lekkere zuivel van Ecomel, de oudste biologische zuivelfabriek van Nederland, gevestigd in het Noord-Hollandse Limmen. Op 18 en 25 april worden klanten van de Deen supermarkt in respectievelijk Bergen en Hoorn getrakteerd op zuivellekkernijen van De Klompenhoeve in Egmond aan de Hoef.

Smaakmakend Heerlijk Noord-Holland Lentemenu

De hele week serveren circa 100 Noord-Hollandse restaurants een Heerlijk Noord-Holland Lentemenu, met een hoofdrol voor biologische en streekproducten. Iedereen die zich dit menu laat smaken en een originele recensie instuurt naar de website van noordhollandsegrond, maakt kans op een gratis restaurantgids van IENS.

Kijk voor een restaurant bij u in de buurt en voor de laatste informatie over activiteiten op www.noordhollandsegrond.nl, de website over het rijke en smakelijke aanbod van biologische en streekproducten van Noord-Hollandse bodem.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna