Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 03 september 2009 Provincie zoekt de slimste school van Noord-Holland

De provincie Noord-Holland is op zoek naar de 'Slimste School van Noord-Holland'. Ze doet dit in een nieuw televisieprogramma dat vanaf dit najaar wordt uitgezonden op RTV NH. Voor deze kennisquiz van groep 8 van de basisschool zoekt de provincie nog naar scholen die het aandurven de strijd met andere Noord-Hollandse leerlingen aan te gaan.

Scholen kunnen zich vóór 15 september 2009 aanmelden via www.slimsteschool.nl. De hele maand september worden er screenings gehouden. De opnames - onder leiding van Erik van der Hoff - vinden eind oktober plaats in Studio 24 op het mediapark in Hilversum.

Van Texel tot aan het Gooi: uit iedere regio van de provincie zijn in elke voorronde scholen in de studio aanwezig. De Slimste School van Noord Holland is een afwisselende quiz. De kinderen uit groep 8 worden getest op hun kennis van schoolvakken, zoals taal, rekenen en aardrijkskunde, maar ook op inzicht en kennis over de provincie waar ze wonen.

De Slimste School van Noord-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door extra financiering van de provincie Noord-Holland. Het is een serieuze quiz met ruimte voor actie en spektakel. De hele groep 8 wordt uitgenodigd en doet daadwerkelijk mee in de studio. De winnaars uit zes voorrondes nemen het in de finale tegen elkaar op. Dan wordt duidelijk welke school zich de Slimste van Noord-Holland mag noemen. Naast de eer wordt een mooie prijs uitgereikt: het schoolfeest van het jaar.

De Slimste School van Noord-Holland is zaterdag 7 november 2009 vanaf 17.15 uur 7 weken lang te zien op RTV NH. De presentatie is in handen van Erik van der Hoff. De producent van het televisieprogramma is Character Media. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl