Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 03 september 2009 KvK: Markermeer IJmeer is nationaal kapitaal

De Kamers van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, Amsterdam en Noordwest-Holland hebben de regionaal-economische ontwikkelingsvisie: ‘De waarde van water’ aangeboden aan de gedeputeerden Andries Greiner (Flevoland) en Rinske Kruisinga (Noord-Holland).

Volgens de KvK kan een ecologische opwaardering van het Markermeer en IJmeer bijdragen aan de concurrentiepositie van Nederland. De KvK vindt het van essentieel belang dat hierbij- naast aandacht voor recreatie en natuur- ook aandacht is voor de welvaartsontwikkeling van het gebied.

De ecologie in het Markermeer en IJmeer staat onder druk. Het water is door slib vertroebeld en daardoor hebben de vissen en vogels het moeilijk. In opdracht van het Rijk ontwikkelen de provincies Flevoland en Noord-Holland een Toekomstperspectief Markermeer IJmeer. De KvK’s hebben nu vanuit het economisch perspectief gekeken naar de kansen van een ecologisch gezond Markeermeer IJmeer. Zij hebben in kaart gebracht welke functies de meren hebben voor het ondernemersklimaat en relevante bedrijfstakken. De KvK’s vinden dat investeringen in een robuuste en veerkrachtige natuur de ecologie in deze wateren dusdanig moet verbeteren dat daardoor ruimte ontstaat voor recreatieve- en stedelijke ontwikkelingen en infrastructuur.

De beide gedeputeerden hebben aangegeven de regionaal-economische ontwikkelingsvisie als steun in de rug te zien voor de ecologische schaalsprong die zij voor ogen hebben. Het Toekomstperspectief Markermeer IJmeer zal half oktober 2009, als onderdeel van het RAAM: Rijksbesluit Amsterdam-Almere-Markermeer, worden aangeboden aan de Tweede Kamer.

Het rapport is ook te downloaden via www.kvk.nl/markerijmeergef Op deze pagina vindt u onder het hoofdstuk Waarde van Water de link naar het rapport. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl