Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 03 september 2009 Bodemonderzoek voor dijkversterking Waddenzeedijk Texel

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werkt aan het opstellen van een dijkversterkingsplan voor de Waddenzeedijk op Texel. In dit kader vindt de komende maanden een tweetal onderzoeken plaats.

Het ene onderzoek betreft grondtechnisch onderzoek naar de opbouw van de bodem via grondboringen. Het andere onderzoek gaat over archeologie. Hierbij wordt onderzocht of bij de werkzaamheden voor de dijkversterking rekening moet worden gehouden met in de grond aanwezige archeologische waarden.

Het natuuronderzoek, waarin verschillende soorten, aantallen en leefgebieden van flora en fauna in beeld zijn gebracht, is inmiddels nagenoeg afgerond.

Het geotechnisch onderzoek wordt uitgevoerd door de firma Wiertsema & Partners, het archeologisch onderzoek door Vestigia. Het hoogheemraadschap heeft met de bedrijven goede afspraken gemaakt dat privé-grondgebied wordt betreden na overleg met de eigenaar. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl