Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen :29 juni 2000 LISV bepleit ruime halvering premie WW

DEN HAAG De premies voor WW en WAO kunnen volgend jaar fors omlaag. Dat stelt het bestuursorgaan voor de sociale zekerheid LISV, dat de regering over de premies adviseert. Volgt de regering het advies dan kan dat de modale werknemer met een jaarinkomen van 50 mille een maandelijks voordeel van 150 gulden bruto opleveren.

De WW kan volgens het LISV door de teruggelopen werkloosheid en opgehoopte overschotten zakken van 10 procent nu naar 4,2 procent volgend jaar. Vorig jaar adviseerde het LISV nog een verlaging tot 7,95 procent. Het kabinet heeft dat advies toen genegeerd en pas premieverlaging per 2001 beloofd. Sterke groei van de werkgelegenheid heeft het overschot in het algemeen werkloosheidsfonds Inmiddels naar 5,4 miljard gulden getild. Daarom kan de WW-premie nu ruimschoots worden gehalveerd, aldus het LISV.

Ondanks het aanhoudend grote aantal WAO'ers - het LISV verwacht er 963.000 eind 2001 - zijn er ook in de WAO-pot zulke grote overschotten dat de werknemerspremie hiervoor volgend jaar van 6,3 procent naar 5,2 procent kan dalen. Het kabinet stelt later dit jaar de premiepercentages vast.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl