Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen :29 juni 2000 Claim dreigt voor nieuwe ING-dochter

AMSTERDAM - Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir krijgt een nieuwe tegenvaller te verwerken. Eindelijk zijn de leden akkoord met de overname door ING. Nu hangt Movir echter een Claim boven het hoofd van arbeidsongeschikten die menen ten onrechte geen uitkering te krijgen.

Advocaat J.F. Schultz van Houkes c.s letselschadeadvocaten heeft dinsdag zes zaken van fysiotherapeuten en tandartsen onderzocht. Deze zaken zullen vrijwel zeker tot een claim leiden. 'Deze mensen hebben aangegeven te willen procederen', aldus Schulz. De zes zijn lid van Stichting Gaos, die ontevreden arbeidsongeschikten vertegenwoordigd. Volgens woordvoerder J.J. Schut heeft Gaos zo'n duizend leden. Hij zegt dat Gaos zestig ontevreden Movir-klanten telt die zich mogelijk bij de claim van Schultz zullen aansluiten.

Advocaat Schultz durft nog geen uitspraken te doen over de hoogte van de claims. Aangezien Movir alleen maar 'vrije beroepers', zoals huisartsen en tandartsen, verzekerd, is wel zeker dat de gedupeerden zeker een ‚ twee ton per jaar verdienen. De zaken van de claimende arbeidsongeschikten lopen terug van twee tot acht jaar.

Voor Movir is deze claim de zoveelste tegenvaller op rij. Sinds 1997 kampt de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar kampt met teruglopende resultaten. In 1998 sloeg de winst zelfs om in een verlies van f 119,7 mln. ING kwam Movir daar. De te hulp en nam een belang van 70% in de verzekeraar. De slechte resultaten leiden vervolgens tot flinke premiestijgingen. Zowel over het verlies als over de overname waren de leden verbolgen. Voor hen kwamen die onverwacht.

In februari van dit jaar werden de leden het op een ledenvergadering niet eens over de rechtsvorm waarin Movir na de overname zou blijven bestaan.

Maandagavond zijnde leden het eindelijk eens geworden over de nieuwe structuur. De leden hebben ermee ingestemd dat ING ook de laatste 30% van de verzekeraar overneemt. Daarvoor betaalt ING f 225 mln in de vorm van certificaten van gewone aandelen.

De verzekeraar gaat over naar ING en wordt geÔntegreerd met de andere verzekeraars AO Artsen-verzekeringen en Appolonia. Er blijft een onderlinge achter die - door een vordering op del fiscus f 30 mln - een vermogen van f 255 mln gaat beheren. 'Deze beheersmaatschappij zal actief blijven op het gebied van onderzoek', aldus een Movir-woordvoerder. 'Zo komt dat geld de beroepsgroep ten goede.'

In 1999 is het verlies afgenomen tot f 38,2 mln, zo blijkt uit de gisteren gepresenteerde jaarrekening.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl