Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen :29 juni 2000 Tweede kamer wil compensatie commerciŽle radio

DEN HAAG - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de overheid commerciŽle radiostations compenseert als zij hun FM frequenties volgend jaar veilt. Het kabinet en regeringspartij PvdA zijn daartegen. Dat bleek dinsdag tijdens een algemeen overleg.

Bij de veiling van acht FM-frequenties kunnen zenders als Sky Radio en Radio 538 hun plek in de ether kwijtraken. De Vereniging van CommerciŽle Radio (VCR) stelt dat de goodwill die de zenders de afgelopen jaren met forse investeringen in hun frequenties hebben opgebouwd, wordt onteigend. De radiozenders hebben eerder gedreigd een rechtszaak aan te spannen als de overheid hen niet tegemoet komt, en f 1 mrd te zullen claimen.

Het kabinet zegde de Kamer toe de regionale publieke omroep de kosten van herverdeling van de FM-frequenties te vergoeden. Het geld daarvoor wordt gehaald uit de opbrengst van de veiling.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl