Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 07 Mei 2003 Demonstratie Orgabemester op 8 mei

Akkerbouwer Gerard Vossen heeft vorig groeiseizoen uitgebreid ervaring opgedaan met een door hem ontwikkelde bemester. Vossen is al jaren op zoek naar een mogelijkheid om zonder problemen vaste mest in het voorjaar uit te rijden.

Met de door hem omgebouwde voerdoseermachine kan hij vaste mest uitrijden in een werkgang samen met een grondbewerking, zoals het land klaarmaken of het ruggenfrezen in de aardappelen. Dit leidt tot een gelijkmatige verdeling van de mest in de bovenste laag. "Precies daar waar het moet wezen", aldus Vossen.

Vossen verwacht verder minder structuurbederf en dus minder slemp op zijn lichte grond, een hogere werkingscoefficient van de stikstof en minder milieubelasting.

In een aangelegde praktijkproef met pootaardappelen worden de bemestingseffecten beoordeeld door het PPO-AGV. Hierbij wordt de inzet van vaste mest op deze manier vergeleken met de gangbare methode (inzet van vaste mest in het najaar).

Tijdens de demonstratie in de pootaardappelen kunnen collega akkerbouwers zich laten informeren over de werking van de machine en de ervaringen tot dusverre.

Het project is een gezamenlijke activiteit van Gerard Vossen, PPO-AGV, DLV en AKC. Het project is mede mogelijk gemaakt door financiele bijdragen van Provincie Noord Holland, Prof. Van Bemmelenhoeve en Rabobank.

Datum: 8 mei 2003, aanvang 19.30 uur
(alternatief bij slecht weer: dinsdag 13 mei 2003)
Locatie: Hoeve Vossenhorst, Zeugweg 26 te Wieringerwerf

Voor nadere informatie: AKC Noord-Holland, Sjaak Dol, dol@akc.nl (Bron: AKC-NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl