Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen : 07 Mei 2003 Weer deel Oud Den Helder op de schop voor riool

Vanaf dinsdag 6 mei wordt in de Jan Bijlstraat, de Adrianus IJsbrandstraat en in het gedeelte van de Klaas Duitstraat tussen de Jan Bijlstraat en Theodorus Rijkersstraat aan het riool gewerkt. Het riool dat er ligt wordt vervangen en er wordt ook een regenwaterriool aangelegd. De firma HMS (die het werk uitvoert) begint in de Jan Bijlstraat aan de kant van de Willem Barentszstraat. Daarna is de Adrianus IJsbrand Kuiperstraat vanaf de Theodorus Rijkersstraat aan de beurt, gevolgd door de Klaas Duitstraat. Het hele project duurt ongeveer zeven weken. Tijdens de werkzaamheden zijn de straten afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Omdat het werk in delen wordt uitgevoerd, blijven de woningen zoveel mogelijk bereikbaar.

Grondwateroverlast

Via het regenwaterriool wordt al het regenwater van de straten rechtstreeks geloosd op de grachten en sloten. Ook een teveel aan grondwater kan via dit riool afgevoerd worden, omdat het drainerend werkt. Op deze manier neemt de grondwateroverlast in de buurt af. De afgelopen weken is in Oud Den Helder al in enkele straten een gescheiden rioolstelsel (vuilwaterriool én een regenwaterriool) aangelegd, zodat de grondwateroverlast ook hier minder wordt. Na de zomer komt de Van Galenbuurt aan bod.

Spelregels

Met de aanleg van het gescheiden riool verandert er wel het een en ander voor de bewoners. Al het regenwater wordt straks via een regenwaterriool rechtstreeks op sloten en grachten geloosd. Het water wordt dus niet meer gezuiverd. Olie of vervuild water dat in de put wordt gegooid, komt meteen in de natuur terecht. Dat dit niet goed is voor het milieu spreekt natuurlijk voor zich. Wij vragen bewoners hiermee dan ook goed rekening te houden. Het sop waarmee de ramen zijn gelapt moet dus niet in de put terecht komen, maar door de wc worden gespoeld. Dit komt dan in het vuilwaterriool terecht, dat later in de rioolzuivering gezuiverd wordt. Ook de straat schoonmaken met verontreinigde middelen is geen optie meer. Goed nadenken bij wat u doet en wat u in de put gooit, is dus het motto! (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl