Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 07 Mei 2003 Den Helder op goede weg met inhaalslag gebruiksvergunningen

De gemeente Den Helder heeft inmiddels 62% van de panden die gebruiksvergunningsplichtig zijn, gecontroleerd op brandveiligheid en is, voor zover deze panden vergunningsplichtig, zijn een gebruiksvergunning verleend. Hiermee is Den Helder op de goede weg. Landelijk gezien heeft 29% van de gebouwen een gebruiksvergunning. Dit blijkt uit het onderzoek van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sinds september 2001 is Den Helder bezig met de inhaalslag op het gebied van gebruiksvergunningen. De vuurwerkramp in Enschede en de nieuwjaarsbrand in Volendam zijn hiervoor, net als in andere gemeenten, de aanleiding voor geweest.

In Den Helder moeten 534 gemeentelijke inrichtingen en 120 defensie-gebouwen worden gecontroleerd op brandveiligheid en voorzien van een gebruiksvergunning. Van de 534 inrichtingen zijn inmiddels 268 aanvragen afgehandeld (62%) en voor 69 panden loopt de aanvraagprocedure. De gemeente ging er in 2001 van uit dat 330 gemeentelijke panden gecontroleerd moesten worden.

Op basis hiervan zou men in 2004 klaar zijn met het controleren van alle panden. In oktober 2002 bleek dat niet 330, maar 534 gemeentelijke panden gecontroleerd moeten worden. Voor de inhaalslag is daarom naar verwachting één jaar extra nodig. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl