Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 07 Mei 2003 Starters van start

Startende ondernemers worden opgeleid

In het Starters en Ondernemerscentrum in Den Helder is de eerste groep aankomende ondernemers met de opleiding gestart. De Kop van Noord-Holland heeft vanuit Brussel Equal gelden ontvangen om het zelfstandig ondernemen in de regio te stimuleren. Startwijzer en het ROC Kop van Noord-Holland zijn de initiatiefnemers die samen met de Provincie Noord-Holland, het projectbureau Kop & Munt en de gemeente Den Helder de subsidieaanvraag hebben ingediend.

Behalve het verkrijgen van de subsidie is in een korte tijd nu het tweede resultaat bereikt. Negentien toekomstige ondernemers hebben al een kennismakingsbijeenkomst achter de rug. Op woensdag 7 mei beginnen de deelnemers aan de eerste van vier sessies 'oriëntatie op het ondernemen'. Nog voor de zomer wordt er een start gemaakt met de leergang Eigen Bedrijf.

Kneepjes van het vak

Een eigen bedrijf beginnen is niet gemakkelijk en doe je niet zomaar. Het is een moeilijke stap die gezet moet worden. Wat is eigenlijk ondernemen? Een diploma voor pedicure in je bezit hebben is niet genoeg om een eigen salon te beginnen. Hetzelfde geldt voor een getalenteerde webdesigner die droomt van een ontwerpstudio en voor een dierenvriend die een pension voor dieren wil openen. Om te kunnen starten moet er geïnvesteerd worden in apparatuur, werkruimte en in tijd. Het opstellen van een ondernemersplan, het verkrijgen van leningen en het voeren van een administratie vergen andere capaciteiten en inzicht dan vakkennis.

Gedurende de gehele training blijft de vraag 'Wil ik het écht en kan ik het?' centraal staan. Uiteraard is het doel dat in 2004 de deelnemers van dit project hun eigen bedrijf daadwerkelijk gaan starten.

Startwijzer gaat aan de slag

Het Equal project 'Starters vanuit een bijzondere positie' is opgezet voor personen die wél een goed idee hebben maar niet over de middelen en vaardigheden beschikken om een eigen bedrijf te beginnen. Jongeren, vrouwen, langdurig werkzoekenden, migranten en mensen met een WAO uitkering, krijgen voorrang als het om een cursusplaats gaat. In het algemeen wordt gesteld dat deelnemers niet in loondienst mogen zijn. De subsidies zijn alleen bestemd voor mensen die woonachtig zijn in de Kop van Noord-Holland. Na aanmelding wordt men uitgenodigd voor een gesprek. De trainingsbijeenkomsten vinden overdag plaats in het Starters en Ondernemerscentrum in het HOC kantoorgebouw aan de Marsdiepstraat in Den Helder.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich voorlopig blijven aanmelden bij Startwijzer, telefoon 0229 27 48 88, fax 0229 27 13 55 of e-mail info@startwijzer.info. Er kan namelijk op verschillende momenten in het jaar gestart worden. Voor meer informatie www.startwijzer.info

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl