Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 juli 2013 Ondertekening huurcontract nieuwe centrale bibliotheek in School 7 (Den Helder)

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Donderdagmiddag 4 juli 2013 werd in de bibliotheek aan het Bernhardplein het huurcontract getekend voor de nieuw te bouwen centrale bibliotheek in School 7. Met de handtekeningen van Robbert Waltmann (directeur van Woningstichting) en Mannes Westra (directeur van KopGroep Bibliotheken) gaat het project de volgende fase in. Even daarvoor ondertekenden Ferdinand Vreugdenhil van Zeestad en Robbert Waltmann de realisatieovereenkomst voor dit plan.

Deze officiële handeling was onderdeel van een informele raadsbijeenkomst in de bibliotheek. Daar gaf Evelien van Veen van architectenbureau Drost + van Veen uitleg over het ontwerp van de nieuwe bibliotheek. De architect vindt het belangrijk om de structuur van het oude schoolgebouw te behouden. Door de lokalen, gangen en kindertoiletjes in het ontwerp te betrekken is het gebouw ook in een later stadium nog als school te herkennen. Zo worden de bestaande toiletten omgebouwd tot studieplekken en worden de lokalen aan de voorzijde gebruikt voor de Helderse Historische Verenigingen.

Omdat school 7 niet berekend is op het gewicht van zoveel bibliotheekboeken wordt het nieuw aan te bouwen deel omgetoverd tot 'boekenpakhuis'. In het oude schoolgebouw komen publieksruimtes, zoals een Leescafé, een theaterzaal, leslokalen en op zolder kantoorruimte voor het personeel.

Een grote trap verbindt de verschillende etages en delen van de bibliotheek met elkaar. Deze trap kan ook als tribune worden gebruikt voor bijvoorbeeld voorleesactiviteiten.

De voorname gevel van het oude schoolgebouw krijgt een herhaling in de nieuwbouw. Grote raampartijen gaan ervoor zorgen dat je van buitenaf direct kunt zien dat het om een bibliotheek gaat. Het gebouw moet mensen uitnodigen om naar binnen te gaan.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna