Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 05 juli 2013 Opnieuw subsidie haalbaarheidsonderzoek herbestemming monumenten Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland stimuleert herbestemming van monumenten. Gedeputeerde Staten hebben besloten voor 2013 100.000 euro subsidie beschikbaar te stellen voor haalbaarheidsonderzoeken naar herbestemming van monumenten en identiteitsbepalende gebouwen in Noord-Holland.

Deze regeling bestond al in 2012 en is nu vanwege groot succes opnieuw opengesteld.

Monumenten een nieuwe bestemming geven voorkomt leegstand. De provincie maakt het mogelijk subsidie aan te vragen voor haalbaarheidsonderzoeken naar herbestemming van monumenten en identiteitsbepalende gebouwen in Noord-Holland.

Eigenaren worden hierdoor gestimuleerd te zoeken naar nieuwe exploitabele functies ten behoud van hun eigendom. In 2012 is subsidie verleend voor 11 haalbaarheidsonderzoeken.

Subsidie aanvragen

Het haalbaarheidsonderzoek heeft betrekking op: de bouwhistorische en cultuurhistorische kenmerken van het monument in relatie tot herbestemming, de bouwkundige staat, mogelijke nieuwe functies en de financiële haalbaarheid van de herbestemming. De subsidie kan worden aangevraagd door eigenaren van monumenten of belanghebbende met toestemming van de eigenaar. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 7.500,-. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 november 2013 en worden behandeld via het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt. In totaal is € 100.000,-- beschikbaar.

Leren van de uitkomsten

De provincie verzoekt de subsidieontvanger het onderzoek beschikbaar te stellen waardoor de provincie zicht krijgt op de mogelijkheden tot herbestemming van betreffende monumenten en daarmee de mogelijkheden tot behoud van deze monumenten. De provincie blijft de aanvragers ook op langere termijn monitoren en volgen.

De provincie Noord-Holland wil cultureel erfgoed behouden en betere toegankelijk maken. Het draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de omgeving voor bewoners, bezoekers en ondernemers en geeft een gebied een eigen identiteit. De Provincie Noord-Holland stimuleert herbestemming al via het Programma Herbestemming NH.

Voor meer informatie kunt u terecht op het subsidieloket.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl