Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 05 juli 2013 Boekje Topdorpen laat zien waar dorpen groot in zijn

Trudy Steenbergen, heeft donderdag 27 juni 2013 aan wethouder Dirk Kuipers en kernconsulent Minke Jellema van de gemeente Medemblik het boekje 'Topdorpen' overhandigd.

Het boekje laat 23 initiatieven van dorpen uit Noord-Holland zien waar de bewoners met vrijwilligerswerk een succesvol project of activiteit hebben gerealiseerd. In 2012 heeft de Vereniging voor Kleine kernen in Noord Holland een wedstrijd gehouden. Dorpen konden meedingen naar de titel Topdorpen als zij een succesvol project of activiteit hadden gerealiseerd.

Op het PlattelandsParlement van november 2012 - die plaatsvond in het gemeentehuis van Medemblik - is de uitslag bekend gemaakt. De titel Topdorp is gegaan naar vier inzendingen die volgens de jury de meest inspirerende bijdrage hebben geleverd: De Muziekstudio WJN in Winkel, Oranje Evenementenvereniging in Abbenes, Stichting Vrienden van de Kerk in Oudendijk en het Dorpsservicepunt in Sint Maarten. Bij wijze van aanmoediging hebben zij ieder tweehonderd euro gekregen.

Inspiratie

Na de uitreiking vroeg de vereniging zich af 'Is dit het nu'? In overleg met de provincie heeft zij toen besloten om de 23 initiatieven te bundelen, ter inspiratie om onder andere in deze tijden van bezuinigingen te laten zien waar een dorp groot in is. In het boekje zijn onder meer de initiatieven 'Paalzitten in Abbekerk/Lambertschaag' en de verbouwing van de Brink in Obdam opgenomen. "De gemeente Medemblik draagt de kleine kernen een warm hart toe", laat wethouder Dirk Kuipers weten. "De leefbaarheid in die kernen staat bij ons hoog in het vaandel. De prachtige initiatieven die in het boekje genoemd worden, dragen daar zeker aan bij. Ook mooi om te zien dat een aantal van die initiatieven ook al in andere dorpen ontplooid zijn.

Het boekje staat op de website van de gemeente Medemblik, www.medemblik.nl, onder > over de gemeente > kernconsulent. (Bron: Vereniging van Kleine kernen in Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl