Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 23 oktober 2009 Week van de techniek NHN: 1800 leerlingen geven acte de presence

Op maandagochtend 26 oktober 2009 zal Bob Haitsma, dagelijks bestuurslid van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en voorzitter van de Federatie van Helderse Ondernemersverenigingen om 9.00 uur de Week van de Techniek openen op Willemsoord, Den Helder (gebouw de Kathedraal). De Week van de Techniek is een initiatief van de Kamer van Koophandel. Partners zijn Technocentrum NHN, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Koninklijke Metaalunie en de gemeente Den Helder. De Week van de Techniek wordt georganiseerd voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs uit Noord-Holland Noord. Er hebben zich 60 scholen aangemeld (1800 leerlingen).

Het evenement vindt plaats in het kader van ĎOktober Kennismaandí. De doelstelling is leerlingen kennis te laten maken met techniek, het technische bedrijfsleven en technische beroepen. De sector heeft te maken met een groot tekort aan personeel, nu en in de toekomst. Het streven is leerlingen in een vroeg stadium kennis te laten maken met wat de sector te bieden heeft, leerlingen laten ervaren dat techniek spannend en interessant is en dat een vervolgopleiding in de techniek een goede toekomst biedt.

Het programma wordt gehouden van maandag 26 tot en met donderdag 29 oktober en bestaat uit de twee delen:

1. leerlingen maken kennis met techniek. In een grote hal staan twintig bedrijven uit de regio en landelijk organisaties die vertellen over hun productieproces en leerlingen laten ervaren wat het betekent in de techniek werkzaam te zijn. Van autootjes op windenergie tot het maken van shampoo, lassen, metselen,etc.

2. technische excursie: de leerlingen kunnen kiezen uit een bezoek aan de marinebedrijf, aan mosselbedrijf Kaatje Mossel, een bezoek aan een onderzeeër en het Marinemuseum.

Leerlingen van de regionale ROCís zijn betrokken bij de begeleiding van de activiteiten, catering en aankleding van de binnenhal. Tevens is er een wedstrijd uitgeschreven voor de scholen waarbij de prijs is een dagje met de klas naar NEMO in Amsterdam.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl