Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 oktober 2009 Uitkomsten onderzoek bestuurskracht Texel

Onderzoeksbureau BMC heeft de bestuurskracht van de gemeente Texel onderzocht. Hiermee wilde de gemeente duidelijk maken in hoeverre de gemeente Texel in staat is, alleen of samen met anderen, invulling te geven aan haar huidige en toekomstige maatschappelijke opgaven.

De resultaten zijn samengevat in een eindrapportage: 'De bakens verzetten, werk aan een complete toekomst voor de boeg' . Het rapport biedt naast een algemene schets van de gemeente en de gemeentelijke organisatie een opgavenprofiel, een analyse van de bestuurskracht en een ontwikkeladvies.

Waarom een onderzoek?

In de kop van Noord-Holland is een herindeling van de gemeenten aan de gang. De gemeente Texel wil bestuurlijk zelfstandig blijven. De provincie Noord-Holland staat achter het zelfstandig blijven van Texel.

Het uitgevoerde bestuurskrachtonderzoek geeft informatie over de huidige positie van Texel. Op basis van het onderzoek kunnen verdere keuzes gemaakt worden om de bestuurlijke en ambtelijke organisatie goed op orde te hebben, zodat de zelfstandigheid (ook als kleinere gemeente) gewaarborgd kan blijven.

De resultaten op hoofdlijnen

Het bestuurskrachtonderzoek richtte zich op vier rollen die de gemeente vervult. BMC heeft per rol een beoordeling gegeven.

†Dit is slechts een globaal beeld op hoofdlijnen, het†rapport†geeft achterliggende informatie en nuances.

Hoe nu verder?

Met het onderzoek heeft de gemeente zichzelf†een spiegel voorgehouden. Nu kan worden gewerkt aan verbetering, gericht op een zelfstandig functioneren van de gemeente Texel.

Het managementteam en het college stellen in komende maand een voorstel voor een†plan van aanpak op. Hierin krijgen de volgende aspecten aandacht:

Het college biedt het plan van aanpak naar verwachting in december 2009 aan raad aan. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl