Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 23 oktober 2009 Fishing for Litter project bijeenkomst

Op 16 oktober 2009 heeft het centraal overleg van het Fishing for Litter project Noord-Nederland op Ameland plaatsgevonden.

In het Fishing for Litter project in Noord-Nederland †is in een jaar tijd door achtentwintig deelnemende vissersschepen in vijf havens in Noord-Nederland meer dan 60.000 kg afval uit de Noordzee en Waddenzee verwijderd.

Terwijl bij windkracht zeven, dertien containers van het motorschip Dirhami vijftien kilometer ten noorden van Terschelling in het zware weer overboord sloegen en daarmee de zeeën en stranden bedreigen en vervuilen, vergaderde het centraal overleg Noord-Nederland van het Fishing for Litter project op Ameland. Aan dit overleg namen deel Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Groningen Seaports, havens, gemeenten, afvalinzamelaars en KIMO Nederland en België.

De vergadering stond in het teken van het uitwisselen van gegevens en de continuering van het project na 2010. De volgende afspraken zijn gemaakt.

Het Centraal overleg van Fishing for Litter Noord-Nederland zal jaarlijks bij één van de partners plaatsvinden. In het najaar van 2010 zal deze in Harlingen worden gehouden.

† Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

KIMO Nederland en België
Bert Veerman
Telefoon 0251-263838 (Bron: Gemeente Wieringen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl