Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 21 oktober 2009 Techniek zet Noord-Holland Noord op de kaart

Op 1 oktober, de eerste dag van het Techno-Event, kwamen ondernemers, beleidsmakers en politiek samen tijdens het symposium "Techniek zet Noord-Holland Noord op de kaart". Het symposium was onderdeel van het tweedaagse Techno-Event. Een bedrijvenbeurs met diverse workshops en activiteiten waarin de technoparels van de regio hun innovatieve technologieën tonen aan burgers, beleidsmakers, politici, scholieren en studenten. Onder meer Tweede Kamerlid Ton Elias, gedeputeerde Jaap Bond en professor Dany Jacobs rekende af met het beeld dat Nederland niet in staat is de maakindustrie te behouden. Dagvoorzitter van het symposium was Roland Kortenhorst, ondernemer, voorheen TweedeKamerlid, stimulator van het industriebeleid en overleg industrie / politiek.

Belangrijke conclusie is volgens Eric Rijnders, directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, dat de maakindustrie nog steeds behoort tot de meest dynamische en vernieuwende sectoren van Nederland. En juist in Noord-Holland Noord is deze categorie sterk vertegenwoordigd door een aantal internationale techtoppers. Familiebedrijven die vrijwel elke storm doorstaan. Dat blijkt ook nu weer.

Het feit dat ruim 40 regionale techniekbedrijven zich op de beurs presenteren en de opkomst voor de beurs en het symposium groot is onderschrijft dit.

De overheid heeft de belangrijke taak om de innovatieve industrie te stimuleren. Bedrijven zijn prima in staat vernieuwend en innoverend te werken. Wel moet de overheid hiervoor de voorwaarden scheppen en de ruimte bieden. Alleen dan zet de technische industrie Noord-Holland Noord op de kaart. De burgemeester van Wieringermeer, Peter Leegwater, en gedeputeerde Jaap Bond onderstrepen dit belang voor de regionale economie tijdens het symposium.

"We moeten trots zijn op onze maakindustrie", aldus Michael van Straalen, landelijk voorzitter van de Koninklijke Metaalunie. De regio heeft veel "pareltjes" in de techniek. Om dit statement kracht bij te zetten werd vrijdag 2 oktober de Technoparelbokaal uitgereikt aan een van de deelnemende bedrijven van de technobeurs. Het bedrijf dat in allerlei opzichten veel voor de regio betekent, krijgt uit handen van niemand minder dan Hennie van der Most de bokaal uitgereikt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl