Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 21 oktober 2009 Kust op Kracht op koers

De Stuurgroep Zwakke Schakels heeft zich eind september 2009 laten informeren over de voortgang van de planstudies naar de Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de Duinen Kop van Noord-Holland.

De bestuurders van de provincie, hoogheemraadschap, gemeenten en Rijkswaterstaat hebben met elkaar vastgesteld dat de studies op koers liggen, maar nog niet zijn afgerond zijn. Er wordt hard in gezamenlijkheid gewerkt om de zandige alternatieven voor beide Zwakke Schakels uit te werken in door de Stuurgroep gedragen projectvoorstellen.

Daarbij speelt de haalbaarheid en betaalbaarheid een belangrijke rol. De Stuurgroep wil de staatssecretaris dit najaar om een akkoord vragen voor een Voorkeursalternatief voor de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Ook voor de Duinen Kop van Noord-Holland moet een voorkeursalternatief worden vastgesteld.

Voor beide projecten moet het voorkeursalternatief vervolgens worden uitgewerkt in een versterkingsplan. Naar verwachting volgt in 2010 een formele inspraakperiode. De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat moet uiteindelijk instemmen met de door de provincie en het hoogheemraadschap uitgewerkte versterkingsplannen inclusief de daarbij behorende kosten voor verbetering van de veiligheid. (Bron: Kust op Kracht)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl