Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 21 oktober 2009 Opening schoolzone Sint Josephschool Burgerbrug op 30 oktober 2009

Op vrijdag 30 oktober a.s. om 11:30 uur opent wethouder Piet Morsch de schoolzone voor de Sint Josephschool in Burgerbrug. De schoolzone is een initiatief van de school, de Kidsclub, de politie en gemeente Zijpe. Een schoolzone is er om de automobilist erop attent te maken dat hij een school nadert en dus zijn snelheid mindert. De zone wordt aangegeven door de tekst "school-zone" op de weg, door het gebruik van kleurig straatmeubilair en door op de weg geschilderde vlakken en symbolen. Een kleurig geheel.

Achtergrond

De medezeggenschapraad van de Sint Josephschool had de gemeente Zijpe verzocht de mogelijkheden aan te geven om de verkeersveiligheid rond de school te verbeteren. Samen met een vertegenwoordiger van de politie heeft de gemeente de verkeerssituatie bekeken en voorgesteld een "schoolzone" in te richten. Zo gezegd, zo gedaan.

Ontwerp

Bij de grenzen van de "schoolzone" worden borden geplaatst. Het ontwerp hiervoor is het winnende ontwerp gemaakt door een van de kinderen van de Kidsclub. De jury die het ontwerp heeft gekozen bestaat uit vertegenwoordigers van de medezeggenschapraad, de politie, de school, de Kidsclub en de gemeente. Naast de opening van de zone, onthult wethouder Morsch op vrijdag 30 oktober ook het winnende bord. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl