Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 27 juni 2000 De AEX-index dicht bij hoogte record

AMSTERERDAM - Nieuwsmakers UPC en Corus maakten gisteren deel uit van een handjevol fondsen dat zich aan de kruipende zomerflauwte op het Damrak wist te onttrekken. Ook werd er grif gehandeld in voedingsconcern Unilever en handelshuis Hagemeyer. Over vrijwel de gehele linie bleven de omzetten achter bij het gemiddelde van de afgelopen maanden. 'Momenteel worden er weinig uitgesproken long-posities ingenomen', aldus een handelaar. Ook blijven veel beleggers aan de zijlijn staan in aanloop naar de rentevergadering morgen van de Amerikaanse centrale bank, de Fed. 'De consensus is dat de Fed de korte rente ongemoeid zal laten, maar er heerst ook een gevoel van eerst zien, dan geloven', aldus een analist.

Per saldo kwam de belangrijkste beursgraadmeter nauwelijks van de plaats. De AEX-index eindigde 3,29 punten, oftewel 0,48% in de plus op 686,01 punten. Dit is dicht bij het hoogterecord van 687,94 punten dat eind maart werd neergezet.

Kabel- en televisiebedrijf UPC droeg daar 1,56 punten aan hij. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat UPC, een 25%-belang heeft genomen in Telewest, de tweede grootste kabelexploitant in het Verenigd Koninkrijk. Daardoor versterkt UPC zijn positie op de belangrijke Britse markt. Het aandeel dikte 8,8% aan op £32, na een tussentijds hoogtepunt te hebben bereikt van £32,45. Sommige analisten vinden de aankoopprijs aan de hoge kant. "Tegen de slotkoers van vrijdag betaalt UPC £3,8 mrd, ongeveer 18% hoven de Telewest-slotkoers van vrijdag', rekent Van der Hoop Effektenbank voor.

Staalconcern Corus stond ook in de schijnwerpers na de bekendmaking van net resultaat over de eerste helft. Het Brits-Nederlands bedrijf boekte een verlies van £ 156 min (circa f 553 min). Het bedrijf wordt geteisterd door het sterke Britse pond. De markt had hiermee al rekening gehouden en het aandeel liep vrijdag op in afwachting van de cijfers. 'Kennelijk werd er gespeculeerd dat het allemaal wel mee zou vallen', aldus een handelaar. 'Er zit veel trading kapitaal in dit soort fondsen.' Daarom werden de rechten gedumpt toen Corus aangaf dat het pond nog steeds reden is tot zorg. Corus sloot 2,5% lager op £1,00, na eerder naar £1,54 te zijn gezakt.

Unilever kreeg het gisteren opnieuw zwaar te verduren nadat een aantal effectenhuizen de winst-prognoses neerwaarts bijstelde. ING Barings en effectenbank Stroeve verlaagden allebei hun winsttaxaties.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl