Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 27 juni 2000 Kritiek waterwegbeheer

DEN HAAG - Staatssecretaris Monique De Vries van Waterstaat mag geen plannen meer maken voor beheer en onderhoud van waterwegen, terwijl daar geen geld voor is. Bovendien moet het waterbeheer doelmatiger worden georganiseerd. Via projecten zou de overheid ervaring moeten opdoen met wateronderhoud door bedrijven.

Dat zijnde aanbevelingen uit een extern onderzoek naar de situatie bij Beheer en Onderhoud Nat. De Vries schrijft aan de Tweede Kamer dat ze de punten zal overnemen.

Alleen al voor het instandhouden van vaarwegen is de komende vijf jaar bijna f900 mln te weinig. Het tekort wordt onder andere veroorzaakt door de groei van het aantal vaarten dat gezond gehouden moeten worden en door zwaardere milieueisen. De Vries schrijft de Kamer dat zij de financiŽle situatie de komende jaren recht zal trekken. Zij denkt dat er extra geld vrij zal komen uit het zogenaamde infrafonds. Ze wil het achterstallig onderhoud aan het hoofdvaarwegennet als eerste aanpakken.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl