Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 juni 2000 Economische groei Eurozone houdt tempo

AMSTERDAM - Het economische herstel van de euro zone zet door. De economie van de elf eurodeelnemers in het eerste kwartaal met 0,7% gegroeid op kwartaalbasis. De investeringen stegen met 2%.

Ten opzichte van dezelfde periode één jaar geleden bedraagt de toename van het bruto binnenlands product (bbp) 3,2%, na een groeicijfer van 3,1% in het vierde kwartaal van vorig jaar. Dat heeft Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie, vrijdag bekendgemaakt.

De consumptie in de eurzone blijft achter bij de opleving van de economie. Ten opzichte van een kwartaal eerder is de groei zelfs stil komen te staan, zo blijkt uit de cijfers van Eurostat. Met name in Duitsland houden consumenten de hand op de knip, waardoor hun uitgaven in het eerste kwartaal 0,6% lager lagen dan in het vierde kwartaal 1999.

Over de bestedingen in Italië heeft Eurostat nog geen cijfers. Maar volgens onderzoeker Roberto Barcellan van Eurostat signaleren de vertrouwensindicatoren een zeer magere consumptietoename. De investeringen zijn met een toename van 2,1% op kwartaalbasis de drijvende kracht achter de bbp groei. De uitvoer van alle elf land in het eurogebied is met 3,2% toegenomen. Per saldo leverde de handel geen bijdrage aan de groei, omdat de invoer even hard steeg.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl