Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 juni 2000 UPC blijft bij alleenrecht voor dochter Chello

AMSTERDAM - UPC laat geen andere internetaanbieder op zijn kabelnet toe dan de eigen dochter Chello. De kabelmaatschappij reageert daarmee op de aankondiging van het kabinet vrijdag, dat het binnen twee jaar een wettelijk toegangsregime voor internet zal introduceren.

'We don't let those people screw around on our network', zo zei UPC topman Mark Schneider vrijdag na afloop van de algemene vergadering van aandeelhouders. Schneider reageerde daarmee op de vraag wat er gaat gebeuren als de overheid beslist dat UPC ook andere internetaanbieders op zijn kabelnet moet toelaten. Hij stelt dat het technisch nog niet mogelijk is. Chello, de internetdochter van UPC, blijft daarom wat Schneider betreft, de enige internetaanbieder op het UPC-kabelnet.

VVD en D66 zijn voorstander van een beperking van de voorrangspositie die kabelmaatschappijen hun eigen internetaanbieders geven. Afgelopen maandag bij de behandeling van de kabelnota drongen beide kamerfracties aan op een beper- king van deze voorrangspositie tot twee jaar. In reactie daarop heeft het kabinet vrijdag laten weten binnen twee jaar met een wettelijk toegangsregime voor internet te zullen komen. Daarmee houdt het kabinet de mogelijkheid open dat de kabelmaatschappijen over twee jaar andere aanbieders zullen moeten toelaten.

De onzekerheid over internettoegang via de kabel, belemmert een beursgang van Chello aldus UPC.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl