Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 juni 2000 BA wil snel duidelijkheid in onderhandelingen met KLM

LONDEN - British Airways (BA) wil snel duidelijkheid in de onderhandelingen over een krachtenbundeling met KLM. Zo wil de Britse luchtvaartmaatschappij voorkomen dat langdurige besprekingen haar groeibeleid in de weg staan. Dit heeft Treek Stevens, financieel directeur bij BA, gezegd in de Britse zakenkrant Financial Times van maandag. 'Het mag geen maanden gaan duren', aldus Stevens.

‘We moeten voorkomen dat we na ellenlange onderhandelingen tot de slotsom komen dat het niets wordt. De aandacht van het management is dan te veel op andere zaken gericht. Volgens Stevens hoeven KLM en BA niet helemaal van voren af aan te beginnen. De besprekingen kunnen worden opgepakt vanaf het moment dat fusieoverleg in 1992 op niets uitliep. KLM wilde toen een belang van 40% in de gefuseerde onderneming hebben, maar BA vond dat te veel. Nu zou KLM genoegen nemen met 30%, maar de maatschappij staat nu dan ook niet zo sterk als toen.

Op grond van de huidige beurswaarde KLM zou 15% tot 20% gerechtvaardigder zijn. Directeur Stevens vindt dat een eventuele overeenkomst met KLM in aandelen moet worden afgewikkeld, omdat een deal in contanten te veel van BA zou vragen.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl