Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 juni 2000 Nieuwe binnenhaven nabij Kooybrug

DEN HELDER - De gemeente Den Helder wil een nieuwe binnenhaven realiseren langs het Noordhollands Kanaal in de nabijheid van de Kooybrug. De haven is gesitueerd grondgebied van Anna Paulowna en zal onder andere plek bieden aan bedrijven die nu nog in de industriehaven (Boatex) zijn gevestigd, zoals Spaansen en Seaworx. De plannen bevinden zich in een vergevorderd stadium. Met de aanleg van een nieuw binnenhaven inclusief achterland, noodzakelijk voor loodsen, opslag en werkruimte, worden een hoop problemen opgelost, verwacht wethouder M. Stegers van economische Zaken.

De huidige bedrijven die zijn gevestigd aan de Industriehaven en zich 'middenin' een woonwijk bevinden, zorgen voor geluidsoverlast en kunnen derhalve niet 24 uur per dag operationeel zijn. "Het is ongewenst om dergelijke activiteiten in een woonwijk te hebben. Ook vanuit de strategische visie Den Helder 2015 wordt gesuggereerd de industriegebieden in de stad te saneren en naar buiten de stad te brengen." Volgens Stegers zijn er al gesprekken gaande met de gemeente Anna Paulowna en is de provincie is van de plannen op de hoogte. Voor de aanleg van een nieuwe binnenhaven moet grond worden verworven (zo'n twintig hectare) dat nu nog in bezit is van drie verschillende bollenkwekers. Het terrein bevindt zich ten noorden van de spoorlijn en ten zuiden van de N99.

Om het nieuwe bedrijventerrein toegankelijk te maken zal vanaf de N99 een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd worden. Om vervolgens alle verkeersstromen goed af te wikkelen wil de gemeente Den Helder graag een rotonde aanleggen op het kruispunt met de Oostoeverweg en de Balgweg richting Breezand. Daarover is al contact geweest met Rijkswaterstaat. Stegers verwacht dat binnen vijf jaar de nieuwe binnenhaven klaar kan zijn.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl