Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws : 13 juni 2000 Lloyds TSB gaat fuseren met Fortis

LONDEN - In de Londense City steken opnieuw geruchten de kop op dat bank- verzekeraar Fortis gaat fuseren met Lloyds TSB. Eind maart waren er ook al binnen Fortis geluiden op te tekenen dat er met de Britse bank werd gesproken. Die gesprekken zouden nu zijn hervat.

Fortis, dat al sinds maart een nieuwe bestuursvoorzitter zoekt, heeft, de afgelopen maanden duidelijk aangegeven op zoek te zijn naar een Europese partner, net als Lloyds TSB. Beide partijen zijn geen echte nichespelers en moeten het daarom van volume hebben. Een samengaan biedt weinig kansen om in de kosten te snijden, te meer omdat de Britten nog niet deelnemen aan de euro, maar het moet wel een van de grootste Europese banken opleveren die elkaar in de omzetsfeer iets te bieden hebben. Fortis heeft een zwaarder accent op verzekeringen, Lloyds op bankieren.

De Britse bank geeft als officiŽle reactie dat nooit wordt gereageerd op speculatieve geruchten en ze wil ook niet zeggen al dan niet eerder in gesprek te zijn geweest met Fortis. Voorzitter Maurice Lippens van Fortis, ontkende zondag tegenover de persbureaus dat er gesprekken gaande waren. Fortis heeft eerder wel zelf aangegeven een lijst met ongeveer tien mogelijke gelijkwaardige fusiekandidaten te hebben.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl