Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 13 mei 2013 Versterking Wieringermeerdijk van start

De aannemer is bezig met de laatste voorbereidende werkzaamheden. De bouwketen zijn geplaatst in de haven Oude Zeug.

De aannemer houdt hier wekelijks een spreekuur op de dinsdagen van 11.00 -12.00 uur. De keet staat op Noorderdijkweg 10 in Wieringerwerf. Het eerste spreekuur zal plaatsvinden op 14 mei 2013. U kunt hier terecht met uw vragen en opmerkingen of u kunt de tekeningen bekijken.

Daarnaast wordt op dit moment de dijk ingemeten en de helling van de dijk aan de waterzijde wordt door middel van een kraan op de kruin schoongemaakt. Ook start de aannemer met het proefvak op de dijk zelf. Dit is een vak op de dijk waarbij de werkwijze en methode getest zullen gaan worden. Daarna gaat de aannemer verder met de dijkversterking in de richting van Medemblik.

Aanvoer materiaal

Voor het versterken van de dijk zal gebruik gemaakt worden van een schip en een ponton. In de werkhaven Oude Zeug komt een brug te liggen voor de bevoorrading van het schip.

Iedere werkdag wordt het schip door circa 10 vrachtwagens geladen met halffabricaat gietasfalt, dit gebeurt iedere ochtend tussen 05:30 en 06.30 uur.

De vrachtwagens zullen de volgende route rijden: vanaf de A7 via de Oosterterpweg, Zeugweg en Noorderwijkweg naar de Oude Zeug en terug via dezelfde route naar de A7.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de aannemer Gebr. van der Lee, Marloes de Graaf, , 0320-273 535.

Vragen over de dijkversterking zelf kunt u stellen aan omgevingsmanager Tanja Heringa, , 072-5828 282. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl