Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 13 mei 2013 Schager wijkenlopen weer van start!

Donderdag 16 mei 2013 gaan de Schager wijkenlopen in de kern Schagen weer van start.

Wethouder Ben Blonk schiet die dag om 19.30 uur de deelnemers weg bij de accommodatie van de rugbyclub Rush voor hun loopronde door de Groeneweg. Maandag 22 april 2013 krijgt Ben Blonk uit handen van Co Wiskerke de poster van de wijkenlopen overhandigd. Atletiekvereniging TAS'82 organiseert de wijkenlopen.

Vijf wijkenlopen

De kern Schagen is voor dit evenement weer in vijf wijken verdeeld: Groeneweg, Hoep Noord en Zuid, Centrum, Waldervaart en Muggenburg. In elke wijk kunt u een rondje lopen van ongeveer 2,5 kilometer. Die rondes kunt u 1, 2, 3 of maximaal 4 keer lopen, oftewel 2,5, 5, 7,5 of 10 kilometer. Het parcours is zoveel mogelijk verkeersvriendelijk en afwisselend. Iedere wijkenloop start om 19.30 uur.

Inschrijven kan vanaf 18.30 uur. In iedere wijk is ruimte beschikbaar voor u zich kunt inschrijven en waar kleedruimte, toiletten en douches aanwezig zijn.

Het doel van de wijkenlopen is om de saamhorigheid in de wijk te vergroten.

Daarnaast past het in het programma 'Ik lekker fit' en is het goed voor de atletiek. Let wel, het is en blijft een recreatieloop. Er staat wel een klok bij de start en de finish, maar atleten die willen weten hoe lang ze er over doen, moeten zelf de tijdwaarneming doen. Er komen geen uitslagenlijsten.

Data

Basisscholen en voortgezet onderwijs

Sportservice Schagen en de Omring diëtiek hebben wederom hun diensten aangeboden om de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in Schagen erbij te betrekken. De deelnemende kinderen lopen gratis mee en ontvangen bij iedere loop een attentie. Voor de school waarvan de meeste leerlingen meedoen, is een fraaie prijs beschikbaar gesteld. De hoofdsponsors ABN AMRO en Van der Voort groep gaan de leerlinge van het voortgezet onderwijs aansporen om mee te doen. Ook zij lopen gratis. De gemeente Schagen ondersteunt waar mogelijk.

Los kaartje of stempelkaart

Per wijkenloop betalen volwassenen € 2,50. Ook is het mogelijk om aan het begin van alle wijkenlopen op 16 mei 2013 een stempelkaart te kopen voor vijf avonden. Deze stempelkaart kost € 10,-. Voor iedereen die na vijf wijkenlopen de stempelkaart vijf of vier stempels heeft, is er een aardigheidje. De organisatie hoopt dat heel veel ouders, opa's of oma's gaan meedoen met hun kinderen en kleinkinderen.

Het hoeft niet altijd 'hardlopend' te zijn. Er mag gerust even gewandeld worden.

Meedoen is belangrijker dan winnen!

Meer informatie over de wijkenlopen kunt u vinden via de website van de atletiekvereniging, www.tas82.nl of via een e-mail naar Co Wiskerke, (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna