Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 13 mei 2013 "Voor de Kunst" ook voor Noord-Holland

De provincie Noord-Holland verstrekt een eenmalige subsidie van ruim 52.000 euro aan Stichting voordekunst en geeft daarmee een impuls aan het crowdfundingproject 'Voor de Kunst'.

Dit initiatief biedt Noord-Hollandse culturele projecten de mogelijkheid om financiering uit de markt te halen zodat het project door kan gaan. De projecten worden gebundeld op een eigen Noord-Hollandse website die gekoppeld is aan de algemene site van 'Voor de Kunst'.

Gedeputeerde Elvira Sweet: "Net als de provincie Noord-Holland stimuleert Stichting voor de Kunst het ondernemerschap in de culturele sector. Daarnaast is hun formule van crowdfunding in andere provincies al succesvol gebleken. Ik verwacht dan ook dat er ook veel Noord-Hollandse projecten baat zullen hebben bij deze aanpak."

De Noord-Hollandse website wordt nog voor de zomervakantie gelanceerd. De Cultuurcompagnie gaat initiatiefnemers voor projecten begeleiden en donateurs informeren en werven.

Mede mogelijk gemaakt door...

Crowdfunding staat voor de mogelijkheid om voor een project (bijvoorbeeld een jeugdtheatervoorstelling) via een open oproep - met behulp van het internet - een vooraf bepaald bedrag te vergaren van een ongedefinieerd (en groot) netwerk van mensen. Individuen kunnen zo met een kleine bijdrage bijvoorbeeld een culturele voorstelling mogelijk maken. Vaak staan er vanuit de ontvangende partij materiële of immateriële vergoedingen tegenover, bijvoorbeeld een rondleiding of een VIP-behandeling.

Jeugdtheater

Het subsidiebedrag dat nu wordt toegekend aan Stichting voordekunst was eerder bestemd voor Jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis. Doordat het gezelschap is verhuisd naar een andere provincie is het subsidiebedrag dat de provincie Noord-Holland had gereserveerd vrijgevallen. Provinciale Staten hebben aangedrongen op een snelle herbesteding van de vrijgevallen middelen waarbij werd aangegeven dat dat herbesteding verband zou moeten houden met het oorspronkelijke doel. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna