Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 13 mei 2013 De dijk 'beleven' in Petten

Zonder dijken kunnen we in grote delen van Noord-Holland niet wonen, werken en recreëren.

Daarom onderhoudt en versterkt het hoogheemraadschap heel veel dijken. Ook de Hondsbossche Zeewering in Petten wordt binnenkort versterkt. Wil je meer weten over vroeger en nu en wat het hoogheemraadschap gaat doen met de Hondsbossche Zeewering, kom dan naar bezoekerscentrum Dijk te Kijk in Petten. Iedereen is hier zes dagen per week van harte welkom.

De tentoonstelling 'De dijk verzwaard, het land bewaard' in Dijk te Kijk, is genoemd naar het opschrift op de gedenksteen in de zeewering bij Petten. De steen herinnert aan het op Deltahoogte brengen van de Hondsbossche Zeewering in periode 1977-1980.

Nog steeds geldt dat goede dijken en dijkbeheer essentieel zijn. De centrale boodschap van de tentoonstelling is dan ook: 'Zonder dijken kunnen we in grote gebieden van Noord-Holland niet wonen'. Bezoekers worden via de tentoonstelling meegenomen van verleden en heden naar de toekomst, ofwel: van het eerste zanddijkje uit de 15e eeuw via de huidige zeewering naar actuele informatie over de plannen voor kustversterking van de Zwakke Schakels in Petten en Callantsoog.

Droppie de dijkwacht

Een bezoek aan Dijk te Kijk is een leuk uitje voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Met vestje, petje, verrekijker en vragenlijst kunnen ze met hun ouders, opa of oma de Hondsbossche Zeewering op als Droppie de Dijkwacht. Leuk en leerzaam.

Gratis toegang

Tot 1 november 2013 zijn bezoekers van dinsdag t/m zondag van harte welkom in bezoekerscentrum Dijk te Kijk, Strandweg 4 te Petten. De toegang is gratis.

Scholen en groepen graag van tevoren even aanmelden via: 0226 - 381455 of .

Meer informatie en een folder over de tentoonstelling is te vinden op www.hhnk.nl onder het kopje actueel / educatie en recreatie / derde kopje 'recreatie' / Dijk te Kijk. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna